za 06/3  Onderlinge oefenweds
za 20/3  Toernooivorm A- en B
Knie beschermers
30-1-2021

De FIH (Internationale Hockey Federatie) heeft onlangs een spelregel update gecommuniceerd naar aanleiding van overleg binnen de FIH Rules Committee. De KNHB is lid van de FIH en volgt de internationale spelregels. De update heeft betrekking op het gebruik van kniebeschermers.

De Commissie Spelregels heeft geadviseerd dat deze spelregel (4.2) direct wordt overgenomen in het ‘Spelreglement Veldhockey 2020-2021‘ en dat advies wordt door de KNHB gevolgd. Dit betekent dat spelers kniebeschermers boven de sok mogen dragen als deze exact dezelfde kleur zijn als de kleur van de sokken of als deze zwart zijn. In alle andere gevallen (andere kleuren) dienen de kniebeschermers onder de sok gedragen te worden.