do 31/5  Bedrijfshockeytoerno
do 14/6  ALV

Algemene Informatie G-Hockey

Jongens en meisjes vanaf 6 à 7 jaar, maar ook volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen gaan beginnen met hockeyen.

Het doel van G-hockey is mensen met een licht lichamelijke en/of verstandelijke beperking plezier en voldoening te laten beleven aan hockey- en spel-activiteiten. Lekker bewegen en tegelijkertijd contact maken met andere spelers en leren hoe je met beperkingen van jezelf en de ander om moet gaan. Belangrijk is ook het lid zijn van een “echte sportvereniging” met alle daarbij behorende activiteiten.

Hockey is een echte teamsport en dat betekent samen plezier maken, samen trainen, samen wedstrijden spelen, samen inzetten en samen successen beleven. Maar ook samen verlies verwerken en samen teleurgesteld zijn.

Het is altijd mogelijk om drie trainingen mee te doen om het uit te proberen.

Jongste Jeugd

Sinds kort hebben we een klein groepje jonge hockeyers die training krijgen. De junioren hebben de leeftijd van 5 tot 11 jaar. Zij trainen op zaterdagochtend. De training duurt meestal een half uur tot drie kwartier  en bestaat voornamelijk uit spelletjes. Spelvormen zoals tikkertje worden gebruikt als warming-up. Tijdens de training leren de kinderen spelenderwijs hoe ze de stick moeten vasthouden en hoe ze de bal moeten raken. Het lekker bezig zijn met bal en stick staat bij hen voorop en de technische uitvoering van het hockey is minder van belang. De kinderen krijgen 1 op 1 begeleiding van een trainer. De jongste jeugd speelt nog geen competitie wedstrijden.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de G-hockey commissie, [email protected]