za 01/12  Start Zaalhockey c

Welkom op de jeugdsite van Barneveld

MHC Barneveld is een vereniging met een groeiende jeugdafdeling van ca. 500 leden en heeft de ambitie om ieder kind dat wil hockeyen het naar de zin te maken.

Door een sterke groei in de jongste jeugd de afgelopen 7 jaar, kunnen we nu meerdere teams per leeftijdscategorie gaan vormen. Hierdoor is ook MHC Barneveld in staat meer richting prestatiehockey te gaan.  Maar zoals blijkt gaan recreatie-hockey en prestatie-hockey prima hand in hand.

Wekelijks zijn er trainingen en wedstrijden. De jongste jeugd traint 1x per week en er wordt ook 1x per week een inlooptraining georganiseerd voor ieder kind dat graag 2x per week traint. Vanaf de 11-tallen wordt er 2x per week getraind.

Naast het bijbrengen van technische en tactische vaardigheden vindt MHC Barneveld het ook belangrijk kinderen te steunen in hun individuele ontwikkeling. Niet alleen om een goede hockeyer te worden, maar ook een sterke persoonlijkheid, die weet wat winnen is, maar ook een goed verliezer kan zijn.

Hierin ligt ook een grote taak voor de coaches en de trainers weggelegd. Belangrijke aandachtspunten bij deze ontwikkeling zijn het zelfvertrouwen, de discipline, het omgaan met gezag, het respect voor anderen en het functioneren in groepsverband. Alléén bereik je niets in een teamsport.

MHC Barneveld probeert haar trainers en coaches zo goed mogelijk te begeleiden in het realiseren van deze ambitie.  Dit alleen is echter niet toereikend bij zoveel jeugdleden: ook de inzet van vrijwilligers en ouders is van wezenlijk belang om onze jeugd naar hartelust te kunnen laten hockeyen. Fluiten, coachen, rijden naar uitwedstrijden, bardiensten en nog vele andere inspanningen. Alles onder het motto "samen spelen, samen taken delen! "

De jeugdafdeling kent een heldere organisatie, waarbij de lijnen kort zijn. Elke leeftijdscategorie kent een eigen lijncoördinator, die dicht op de teams staat. Zij onderhouden de dagelijkse contacten met kinderen, ouders, coaches en trainers. Bij de team-indelingen is de selectiecommissie nauw betrokken. In de selectiecommissie zitten  mensen met veel hockeyervaring en –kennis. Het doel van selecteren is dat ieder kind op zijn/haar eigen nivo speelt met teamgenoten en daarbij zoveel mogelijk kan groeien.

De jeugdafdeling van de MHC Barneveld is onderverdeeld in de jongste jeugd (Benjamins, F en E-8tallen) en de elftallen (D t/m A jeugd).

Benjamins

F        6 en 7 jaar

E         8 en 9 jaar

D       10 en 11 jaar

C       12 en 13 jaar

B        14 en 15 jaar

A       16 en 17 jaar

De peildatum is net als bij de scholen 1 oktober.

Een jeugdspeler mag wel in een hogere categorie spelen, maar niet in een lagere. Soms ontkomen we niet aan dit laatste omdat er niet voldoende kinderen in dezelfde leeftijdscategorie zijn. Dan moeten we bij de KNHB dispensatie aanvragen. Alle jeugdteams hebben een coach (sommigen hebben er twee, een soort duobaan) die naar alle wedstrijden meegaan. De coach regelt ook het vervoer naar en van de wedstrijden. Natuurlijk wordt daarbij een beroep gedaan op de ouders. De coach zorgt voor zijn team en onderhoudt het contact met de ouders en de trainer. Coachen vraagt best wat tijd, maar enthousiaste kinderen zijn die inspanning ruimschoots waard.

Als je uit de Jongste Jeugd komt en je gaat in een elftal gaat spelen, dan behoor je tot de junioren. In een D-team start de echte Hockeycompetitie waarbij de standen ook officieel bijgehouden worden door de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond). Bij elftallen zijn er twee scheidsrechters die een officiële scheidsrechterskaart hebben. Je hoort als speler dan ook de regels goed te kennen. Zowel bij de meisjes als de jongens proberen we via het trainingssysteem (hockey-academy) de jeugd zo goed mogelijk technisch en tactisch op te leiden, zodat het junioren A-team uiteindelijk als springplank voor de eerste seniorenteams kan fungeren.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in hockey en wil je echt weten of het iets voor je is dan biedt de club je de mogelijkheid om 3 keer mee te trainen met een team van je leeftijd. Wil je hier meer over weten of andere vragen hebben dan kun je contact opnemen met:

Jongste Jeugd Coördinator, Marileen Stapel, [email protected]

Technisch Coördinator, Robert van Lemel, [email protected]