do 31/5  Bedrijfshockeytoerno
do 14/6  ALV

Hockeyen bij de Jongste Jeugd

Op de MHC Barneveld is een grote groep Jongste Jeugd kinderen.

Dit zijn kinderen die nog niet in een elftal spelen maar in een 3 tal, 6 tal of 8 tal.

De Benjamins zijn de 6 jarigen die net beginnen met hockey. Ze trainen één keer per week. In het begin doen ze alleen nog maar spelletjes met bal en stick. Langzaam aan maken ze kennis met wedstrijden, eerst onderling 3 tegen 3 en aan het eind van het seizoen enkele malen vriendschappelijk tegen teams van de vereniging.

De F-jes zijn 7 jaar en spelen 3 tegen 3 tegen teams van andere verenigingen. De F-jes spelen op een achtste veld.

Als je 8 of 9 bent, kom je in een E-team; dit is het eerste jaar meestal een zestal. Zestallen spelen altijd op een kwart veld. Ook bij de wedstrijden is er een spelleider, die fluit en aanwijzingen geeft aan beide teams. Het tweede jaar in een E-team kan een achttal worden.

Bij deze achttallen wordt het al wat serieuzer en wordt er gespeeld op een half veld. Hier zie je bij de wedstrijd twee scheidsrechters/begeleiders, één van de eigen club en één van de tegenpartij. Het spel wordt nog wel stil gelegd om spelsituaties uit te leggen of om gevaarlijk spel te voorkomen.

Als je daarna doorstroomt van de E naar de D dan ga je in elftallen spelen. Dit zijn de 10 en 11 jarigen.

Jongste Jeugd overzicht

Benjamins 6 jarige

F-jeugd 6 en 7 jaar

E-jeugd 8 en 9 jaar

De peildatum is net als bij de scholen 1 oktober.

In deze jongste jeugd investeren we veel tijd, deels gericht op hockeyvaardigheid door middel van trainingen, deels in sociale vaardigheden tijdens training en spel. Zo leren ze wat sportiviteit is en dat een leuke, sportieve wedstrijd spelen belangrijker is dan winnen. We organiseren feestjes voor ze, zodat ze zich als een vis in het water voelen en ze elkaar ook buiten de sport om beter leren kennen.

Bij de jongste jeugd ligt de nadruk op het opdoen van hockeyvaardigheden en is niet resultaatgericht. Er worden geen uitslagen en standen openbaar gemaakt van de wedstrijden. Tijdens de wedstrijden moet de spelbegeleider proberen de spelers van beide teams te begeleiden en op te leiden.

Dat er geen nadruk ligt op het resultaat komt naar voren in de poule-indeling. De teams worden na iedere periode (er zijn 4 periodes) opnieuw ingedeeld op basis van de behaalde resultaten. De hockeybond probeert zoveel mogelijk teams bij elkaar in te delen die even sterk zijn.

Ben je ge├»nteresseerd in hockey en wil je echt weten of het iets voor je is dan biedt de club je de mogelijkheid om 3 keer mee te trainen met een team van je leeftijd. Wil je hier meer over weten of andere vragen hebben dan kun je contact opnemen met de Jongste Jeugd Co├Ârdinator, Marileen van Goor [email protected]

Daarnaast kun je ook informatie vinden op de site van de KNHB