za 01/12  Start Zaalhockey c

Rabobank Schoolhockeytoernooi voor groep 3 en 4.

Wegens het grote succes en het enthousiasme van de leerlingen in voorgaande jaren, organiseert Mixed Hockey Club Barneveld (MHCB) in de zomer van 2017 wederom het Rabobank schoolhockeytoernooi. Het wordt voor de 22stekeer georganiseerd!

Wanneer

Op woensdagmiddag 24 mei 2017 wordt het Rabobank Schoolhockeytoernooi georganiseerd. De groepen 3 en 4 van de verschillende basisscholen in de Gemeente Barneveld spelen hockeywedstrijden tegen elkaar onder begeleiding van een scheidsrechter van MHCB. De wedstrijden worden op een kwart veld gespeeld en een team mag 6 (of 8) spelers opstellen.

Doel en hockeyles

Het algemene doel van dit project is kinderen in de groepen 3 en 4 kennis te laten maken met de teamsport hockey. Tijdens een gymles op school brengt MHCB de kinderen de basis beginselen van het hockey bij. Deze les zal ingepland gaan worden in tussen 20 en 31 maart 2017.

Twee Clinics

Net zoals vorig jaar biedt MHCB naast de hockeyles ook nog twee Hockey Clinics aan op de kunstgras velden van hun eigen club aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld. Deze trainingen zullen gegeven worden door officiële trainers van MHCB. Tijdens deze clinics zullen de kinderen uitgebreid les krijgen in hockey, zowel techniek als wedstrijdregels. En de clinics zijn gepland op twee woensdagmiddagen, namelijk 12 april en 10 mei van 13.30-15.00 uur.

Om kennis te maken met de hockeysport of als voorbereiding op het schoolhockeytoernooi, kunt u uw kind opgeven voor deze clinics. Dit kan via de link: http://bit.ly/2n0z2cA

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk tijdens hockeyen. Daarom is het tijdens het deelnemen aan het Rabobank Schoolhockeytoernooi en op de hockey Clinic dagen verplicht om scheenbeschermers en een bitje (gebitsbeschermer) te dragen.

Gebitsbeschermers zijn te krijgen op de hockeyclub (kosten rond € 5,-) en scheenbeschermers zijn vaak wel te lenen van een vriendje of vriendinnetje die voetbalt.

De organisatie van het Schoolhockeytoernooi heeft er zin in! Jullie ook?!

Toernooi

Wanneer:
Woensdag 24 mei 2017
Waar:
Mixed Hockey Club Barneveld, aan de Wethouder Rebellaan
Tijdstip:
Aanvang 13.30 uur, afsluiting 16.30 uur
Voor wie:
Alle basisschool kinderen uit groep 3 en 4 die kennis willen maken met hockey
Kleding:
Sportkleding en sportschoenen met profiel ivm kunstgras (geen voetbalschoenen!!)
Bescherming:
Het is verplicht om scheenbeschermers te dragen en een bitje (gebitsbeschermer) in te hebben

Hockey clinics

Speciaal voor alle deelnemers aan het schoolhockeytoernooi organiseert Mixed Hockeyclub Barneveld twee exclusieve trainingen: de hockey clinics.

Datum clinics:

Woensdagmiddag
12 april 2017
13.30-15.00 uur
Woensdagmiddag
10 mei 2017
13.30-15.00 uur

Wat kun je verwachten op deze clinics?

• Je krijgt training van officiële hockeytrainers;

• Je leert welke technieken er zijn;

• Je leert door middel van oefenwedstrijdjes de regels;

• Je kunt vast wennen aan het kunstgras;

• Je proeft de sfeer en de gezelligheid van de hockeyclub.

Bij deze dagen zijn stevige veldschoenen aan te raden en is het dragen van scheenbeschermers en een bitje (gebitsbeschermer) verplicht.

De bitjes zijn voor € 5,- verkrijgbaar op de hockeyclub.

Voor meer informatie kun je een email sturen naar [email protected].

Ook hebben we een Facebook site mhcb schoolhockeytoernooi Like de pagina dan blijf je continue op de hoogte van het schoolhockeytoernooi.

We zullen geregeld foto’s en andere leuke wetenswaardigheden op de Facebookpagina plaatsen.

Tot op de hockeyclub

Organisatie Schoolhockeytoernooi