header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

senioren_G_hockey

 
Algemene Informatie G-Hockey

Jongens en meisjes vanaf 6 à 7 jaar, maar ook volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen gaan beginnen met hockeyen.

 

Het doel van G-hockey is mensen met een licht lichamelijke en/of verstandelijke beperking plezier en voldoening te laten beleven aan hockey- en spel-activiteiten. Lekker bewegen en tegelijkertijd contact maken met andere spelers en leren hoe je met beperkingen van jezelf en de ander om moet gaan. Belangrijk is ook het lid zijn van een “echte sportvereniging” met alle daarbij behorende activiteiten.

 

Hockey is een echte teamsport en dat betekent samen plezier maken, samen trainen, samen wedstrijden spelen, samen inzetten en samen successen beleven. Maar ook samen verlies verwerken en samen teleurgesteld zijn.

 

Het is altijd mogelijk om drie trainingen mee te doen om het uit te proberen.

 

Senioren

Sinds het seizoen 2005-2006 zijn wij gestart met het geven van training voor mensen met een verstandelijk beperking. We begonnen met een klein aantal hockeyers. Inmiddels zijn er 2 senioren teams van 7 spelers die competitie spelen. De leeftijd van de senioren varieert van 11 tot 47 jaar.

Op zaterdagochtend trainen de G-hockeyers ruim een uur. De training begint altijd met een warming-up. Hierna worden er een aantal oefeningen gedaan. Er wordt op niveau training gegeven door een aantal begeleiders. Tijdens de training leren de spelers niet alleen technieken zoals pushen, slaan en flatsen, maar ook overspelen en verdedigen. Als laatste wordt er een fanatiek partijtje gespeeld.

Ook wordt er competitie gespeeld en een aantal keren per jaar gaan ze op toernooi.

 

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de G-hockey commissie, [email protected].